Обединени в името на доброто

„Мисис България” Роксана Кирилова и мандра „Железница” се обединиха в името на доброто.

Носителката на титлата ,,Мисис България 2018“ Роксана Кирилова и 9-годишният й син Марк дариха на малчуганите от Кризисен център за настаняване към фондация П.У.Л.С. пликове с лакомства и млечни продукти от българската мандра „Железница”.

Заради епидемията  от COVID-19 Роксана и Марк не успяха да се срещнат с децата, но предадоха продуктите на ръководството на центъра. А от там изразиха огромната си благодарност за подкрепата. Споделят, че той е държавно делигирана социална услуга. Възможен е благодарение на партньорство между Столична община, Националната комисия за борба с трафика на хора и Фондация П.У.Л.С. Това е и пример как общите действия на държавата и граждански организации оказват помощ на деца, пострадали от най-тежки форми на насилие. А всяка подкрепа от дарители е добре дошла заради огромните разходи покрай малчуганите.

Роксана Кирилова обеща на малкия Марк, че това няма да е единствената благородна инициатива, в която ще се включат заедно. Тепърва предстои малчуганът да се запознае с добрите дела.

„Това беше моят подарък за сина ми по случай Международният ден на детето, а именно –  възможността той самият да зарадва деца, които по една или друга причина няма да имат онзи детски празник като връстниците си, дарявайки им лакомства и млечни продукти.Доброто съществува и се надявам това, което правим да достига до повече хора”, развълнувано споделя Роксана Кирилова.