Топъл обяд в Дома за възрастни с умствена изостаналост

В деня на един от най-светлите християнски празници Благовещение,  Роксана Кирилова отново отвори сърцето си за добри дела.

Тя дари средства за топъл обяд на 100 души от  Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Подгумер.  Както винаги, по време на благотворителни събития, до нея бе синът й Марк.

В последните години Роксана Кирилова е посветила голяма част от времето си за различни благотворителни инициативи, и за нея това се превръща в изключителна привилегия, а не само кампания за привличане на медиен интерес. Именно в отговорност, съпричастност и състрадателност иска да възпита и сина си.

Бизнесдамата на годината в категория “Благотворителност” разговаря с временно изпълняващия длъжността директор на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост за проблемите на дома, за състоянието на хората настанени в него. Роксана се срещна и с част от пребиваващите в социалното заведение и разговаря с тях, макар и на разстояние предвид тежката обстановка свързана с коронавируса.

„Срещата ми с тези хора бе изключително емоционална. Все още съм под въздействието на разговорите си с тях. Те също са нечий родители и имат нужда да почувстват топлината от грижата на близко същество. Психическото им състояние не ги прави по-различни от нас, повярвайте ми. Те имат нужда от любов, от разбиране и отношение. Емоции, които ти дават светлина по пътя и надежда в бъдещето, че чрез силата на любовта и отдадеността ние заедно можем да направим един по-добър заобикалящ ни свят. Всеки се е родил със своята съдба , всеки от нас води собствена битка за което ние не трябва да съдим, а да приемаме отсрещния“, “, споделя развълнувано Роксана Кирилова и допълва: „БлагоДаря на Биляна Тодорова  и Тихомир Тодоров от Фондация „БлагаДарител”, че приготвиха храната за хората от дома и заедно с моя син я доставихме там , където бе посрещната с благодарност.